Somogyi Miklós

Innovációmenedzsment mentor, gépészmérnök, kutató, fejlesztő, a Közép-magyarországi Innovációs Központ Nonprofit Kft tulajdonosa és ügyvezetője

Bemutatkozás

Gépészmérnök vagyok, voltam kutató, fejlesztő, tudományos munkatárs, állami kutatóintézet igazgatója, sikeres és tönkrement vállalkozó, innovációs központ stratégiai igazgatója, befektetési társaság tanácsadója, igazgatója. Jelenleg a CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ Nonprofit Kft tulajdonosa és ügyvezetője vagyok.

Az egyetem elvégzése után folyamatosan műszaki fejlesztéssel és innovációval foglalkoztam. Az első években különböző gépipari technológiai kutatásokban és fejlesztésekben vettem részt. Munkatársaimmal több tucat speciális célgépet, szerszámot, készüléket, illetve szabadalmi ötleten alapuló terméket fejlesztettünk ki. Voltak saját termékötleteim, részese voltam másokkal közösen kidolgozott szabadalmaknak, munkatársaimmal készítettünk és értékesítettünk know-how-kat, licenceket. Számos megvalósíthatósági tanulmány és több innovációs stratégia elkészítését irányítottam különböző intézmények számára. A Magyar Innovációs Szövetség egyik alapítója és több mint tíz évig elnökségi tagja voltam.

Szakterületek, mentori-tanácsadói szolgáltatások és támogatások:

  • Termék-, technológia- és szolgáltatás ötletek menedzselése
  • Innovációs folyamatokhoz illeszkedő kapcsolatrendszer
  • Szellemi tulajdonvédelem és szellemi termék hasznosítás
  • Az innovációs ötlettől a piacig folyamat segítése
  • Licenc, know-how értékesítés
  • Vállalat, vállalkozás átvilágítás
  • Versenyképességi tanácsadás
  • Innovációs stratégiák készítése

Saját könyv:

2021-ben jelent meg a könyvem (Somogyi Miklós: TALÁLD KI, VALÓSÍTSD MEG, LÉGY SIKERES!) címmel, amiben több mint negyvenéves innovációmenedzsment tapasztalataimat foglaltam össze. A visszajelzések alapján egyértelmű, hogy a kiadvány segít eligazodni az innováció útvesztőiben és használatával jelentősen lerövidíthető az üzleti sikerhez vezető út.

Küldetés / motiváció:

Hiszek benne, hogy a múltunkra, a kreatív magyar szellemre és a dinamikusan fejlődő innovatív vállalkozásokra alapozva hazánk lehet Európa egyik leginnovatívabb nemzete.

Elérhetőség:

Somogyi Miklós

ügyvezető igazgató

CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ Nonprofit Kft.

2040 Budaörs, Gyár u. 2.

30/207-5638

somogyi@chic.hu

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!