Szabó Kálmán

Szövetség a Kiválóságért - EFQM Magyar Nemzeti Partnerszervezet

2001 szeptember 11-én az egész világot megrázó esemény történt New York-ban. Az én életemben ez szintén egy nagyon fontos dátum. Ezen a napon kezdtem el foglalkozni az Üzleti Kiválóság témakörével. Azóta eltelt közel két évtized, de én itt ragadtam.

A mai világban ez nem egy bevált, vagy megszokott életstratégia. Én már csak ilyen vagyok. Ezt megelőzően, az első munkahelyem, a Richter Gedeon Nyrt. kutatás-fejlesztési területén, a gyógyszerbiztonsági vizsgálatok GLP (Good Laboratory Practice) szabvány szerinti minőségbiztosításával foglalkoztam 15 éven át.

Az Üzleti Kiválóság kultúra alapja az 1989-ben megalapított EFQM (European Foundation for Quality Management) által kidolgozott Kiválóság Modell. Talán nem kis részben nekem is köszönhető, hogy a modell és a kiválóság kultúra Magyarországon széles körben vált ismertté a különböző területeken működő szervezetek vezetői között.

Jómagam közel 300 szervezet külső átvilágításában, értékelésében vettem részt az elmúlt években a Nemzeti Minőség Díj, Regionális Minőség díjak kapcsán, illetve az EFQM nemzetközi tanúsítási rendszerének akkreditált értékelőjeként.

2002 óta van mondhatni napi kapcsolatom az EFQM brüsszeli irodájával, mivel a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatójaként fontos feladatom a nemzetközi trendek követése, a nemzetközi network hálózatban való aktív részvétel, valamint a brüsszeli központ által kidolgozott szakmai programok hazai adaptálása és megvalósításának támogatása.

Önkéntes munka keretében tagja vagyok a Fogyatékosság-barát Munkahely program alapítói kuratóriumának és közel egy évtizede kísérem figyelemmel a hazai vállalkozások ezen a téren megnyilvánuló aktivitását.

Fontos számomra, hogy szakmai tudásommal, kapcsolataimmal támogatni tudjam a hazai szervezetek fejlődését, hogy itthon is a sok jóból minél több kiváló válhasson.

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!