Krízishelyzetek és megoldások

Vannak problémák, amelyeket nem lehet elemi egységekre bontva kezelni, mert azonnali reakciókat igényelnek, illetve akár komplexitásuk miatt sem lehet kiragadni külön részeket, pontokat belőlük.

Ilyen esetben először is biztonságos környezetbe kell helyezni magunkat és gondolatainkat, vissza kell térni azokhoz a a tételekhez, értékekhez, amelyeket jól ismerünk és amelyekben feltétlen megbízunk, hogy biztos helyről és alapokról tekintsük át helyzetünket.

Másrészt meg kell találni azon lépéseket, amelyek fokozatosan a jó irányba visznek és amelyekkel másokat is magunk mellé állíthatunk, mert egységben többre képes az ember és a többféle megközelítés is további alternatívákat fog eredményezni.

Harmadrészt vitassuk meg a lehetőségeket és válasszuk ki azon pontokat, amelyek mind az egyéni, mind a közösségi érdekeket szolgálják, ezáltal megmarad az összetartozás, közös gondolkodás.

Negyedrészt jegyezzük meg a közösen elért eredményeket, a jó dolgokat, osszuk meg a közösséggel is a sikeresen bevált választási irányokat, eredményeket és hasznosítsuk a tapasztalatainkat még több hasonló területen.

Emellett mindig többre kell törekedni az elvártnál, mert ha a minimumot célozzuk meg, akkor nem számolunk a bekövetkező váratlan helyzetekkel és azért is, mert annak elérése tud csak valódi sikerrel és pozitív teljesítményérzéssel feltölteni.

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!