MMI értékrend és oktatás

Mik is fontosak a számunkra az életünkben? - A társaslét, a család, a munka, az önmegvalósítás, az élmények gyűjtése, az alkotás, a hit?

Jól látszik, hogy ezek közül a paraméterek közül a többség értelemzése és lehetőségei kitágultak, míg a munkához és jóléthez jutás esélye csökkent a világnépesség gyarapodásával, illetve a különböző alkotások iránti kereslet eltolódhatott a másfajta esztétikai vagy szükségleti irányokba. Amit magunk is befolyásolhatunk ezek közül az a munka és a szükségletek megtalálása talán.

Míg korábban a tanulás és a kapott diploma szinte garancia volt a jobb megélhetésre, manapság ez már koránt sincs így. Nem mindegy, hogy milyen területet választunk (lesz-e arra igény 3-5 év múlva is) vagy hogy mi magunk akkor is képesek leszünk-e megújulni, új ötleteket bedobni, amivel talpon és versenyben maradhatunk.

Éppen ezért az oktatást is át kell alakítani. A standard modell még az ipari forradalom szerinti keresletekre optimizálódott és korosztályonkénti csoportokban egy-egy futószalagon szállított, általános szakmai tudást biztosított. Ez persze bizonyos szakmákban előnyt jelentett, de azért manapság már új igények is vannak e téren: nyitottság, elkötelezettség, kreatívitás, állandó tanulási és alkalmazkodási képesség, információ keresési képesség, megkülönböztető és egyén specifikus tudás, csoportmunka-képesség és alkalmazkodás, emellett nagyfokú önállóság is szükséges.

Az MMI-ben ezen új irányok és szakmák fejlesztését tűztük ki célul a mentor-hálózatunk kiépítése révén. Ha úgy gondolod, hogy van a saját területeden olyan téma, lehetőség, amit érdemes 3-5 év múlva is felkarolni, akkor oszd meg a többiekkel a gondolatod és mint a terület mentora segíts felkészíteni másokat rá! Ezáltal te is visszajelzést kaphatsz azon terület távlati lehetőségeire, még nyitott problémáira vagy épp megoldandó feladataira, amik új kihivásokat jelentenek és kellően motiválnak minden oldalt! - Légy MMI mentor!

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!