Tar Judit

Minőség-és szervezetfejlesztési szakértő, kiválósági nagykövet

1996 óta hivatásomként tekintek a munkámra, minőségszakember, lean coach, okleveles minőségmenedzser vagyok.

Biológia tanári, orvosi könyvtárosi, neveléstudományi, egészségügyi és gyógyszerminőségbiztosítási, közigazgatási, valamint menedzsment és minőségmenedzsment, startup és mesterséges intelligencia képzettségeim és a különböző ráépített képzéseim, szakvizsgáim, munkahelyeim, valamint a közel 30 éves családi vállalkozásainkban szerzett tapasztalatom illesztem a jelen kihívásaihoz. Nem rejtem el soha a hibázásaimat, abból tanulok, fejlődök és ebből kínálok fel másoknak is: metapreneurship, metavállakozónak tekintem magam. Vezetőségi és alapító tagként is részt vállalok több, minőségszakmai társaság munkájában, mindezt honoráium nélkül. Rendszeresen publikálok impaktos lapokban, előadásokat tartok, több szakkönyv társszerzőjeként, most pedig szakmai bloggerként tágítom mind a saját, mid a szakmai környezetem szemléletét. Önkénteskedek a Ritka betegek ernyőszervezetében szakmai feladatokat látok el, Jó ügyekért kampányban idén a szenzoros gyerekekért vállaltam adománygyűjtést.

Hiszek a mesterelme közösségek erejében: 2019 óta a Debrecen Lean Coffee társalapító és szervezője, 2020 óta a diverSEN Group brand társalapítója vagyok,a női energiák kibontakoztatása, a diverzitásra értékkeént tekintsünk - ez a vízióm a womenSEN brend társalapítójaként.

2021 őszén elnyertem a „Legnépszerűbb Kiválósági nagykövet 2021” címet, amit a kiválósági kultúra hazai elterjesztése, a Nemzeti Kiválósági Díj és az EFQM2020 modell népszerűsítése, az EFQM kvalifikációs képzések kidolgozása és vállalatra, egyénre történő testreszabása kapcsán adományozott a brüsszeli székhelyű EFQM alapítvány hazai partnerszervezete, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület. 2021 ősze óta TEDx előadó. A Mind Mate Inspiration közösséghez megalakulása óta csatlakoztam, az Egyesület alapításában és a S.E.J.T. mozgalomban, rendezvényein előadói és műhelymunka szervezői szerepet vállalok.

2001-ben alapítottam meg és azóta vezetem a szervezetfejlesztési és vezetési tanácsadó kft-met. A Társaságunk több nemzetközi tanácsadó cég kiemelt partneri szerződésével bír, fő- vagy alvállakozó hazai és nemzetközi minőség-innovációs konzorciumokban, felsőoktatási és tudományos kutatási, valamint startup mentorálási projektekben, a genfi székhelyű SGS tanúsító testület minősített partnere.

Miben segítem a mentoráltakat?

Rendszerszemkéletükben a holisztikus látásmód kialakításában, vagy fejlesztésében, új prespektívák megtalálásában, a szervezeti transzformáció, változások kapcsán a szervezeti kultúra és az egyéni célok illesztésében. A változásokon úgy kísérem el az ügyfeleiimet, hogy mindeközben az emberközpontúságra, fenntarthatóságra, veszteségmentességre törekvést képviselem. Módszereim és eszköztáram sok év tapasztalatán, az erős önreflexión és folyamatos önismereti fejlesztésen alapszik. Én, mint erőforrás veszek részt a megbízóm folyamataiban, legyen szó tanácsadásról, transzformációs projektről, képzésről, stratégia alkotásról vagy auditról.

A megoldásfókuszú megközelítés és a grow módszert kedvelem, de ha szükséges akkor az áttöréses technikákat is nagy biztonsággal alkalmazom. Leadership growth mindset, munkatársak TWI jellegű képességfejlesztésénél, kezdő vállalkozások feltörekvő páyára állításánál a helyzetfüggő megoldásokat részesítem előnyben, coaching, mentoring, facilitáció és minőségmenedzsment tréneri, startup mentori képzettségeim és jártasságom révén.

Aktívan sportolok és versenyzek is, a Debreceni Nordic walking Egyesület egyik alapítótagja és társelnökeként 2021 őszén nagy sikerrel szerveztük meg az első debreceni nordic walking versenyt, és 2022-ben elnyertük az első nemzetközi nordic walking verseny szervezésének jogát. Az erdő második életterem, ezért a védelmét is fontosnak tartom, átalakulási közösségeket, hulladékmentes háztartás közösségeket és erdőlégzés csoportokat vezetek. A reziliencia és éberség érdekében gyakorlom a mindfulnesst, jógázok, a japán sinrin joku alapján pedig kidolgoztam az „Erdőlégzés - ember és erdő testi és lelki kapcsolódása” módszert.

Jelenleg is futó projektek:

Az organikus szervezet létezésének értelme és az egyéni célok illesztése a változáskezelésben. Szervezetfejlesztés, kiválósági transzformációs projektek, Nemzeti Kiválósági Díj kvalifikációs képzés vezető tréner. Felsőoktatási benchmarking. EFQM-SDG2030 fenntarthatósági projektek. Kiválósági várások koncepció kidolgozása – EFQM/SZKKE. Szervezetdiagnosztika, vezetőképzés, egyetemi oktatás, minőségfejlesztés témavezetés, egyetemi kiválósági műhelyek szervezése.

Közösségi média elérhetőségek:

LinkedIn Profil

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!