Arany Gábor

Kommunikációs és reklámszakember, sportmenedzser, az FM Business főszerkesztője, CSR-inspirátor

Szakmai háttér:

A TF edző, sportmenedzser szakmai tanulmányai közben elvégzi a Komlósi Oktatási Média Iskolát, majd rögtön a műhelymunkának helyt adó Nemzeti Sport riportere lesz, később szakújságírója, oldalszerkesztője. Újságírói előmenetele a Népszabadságnál folytatódik, majd dolgozik az Origo.hu-nak, a sportforum.hu-nak, a Kapcsolat magazinnak, a Spuri Futó-Triatlon Magazinnak. Főszerkesztője lesz a mozduljvelunk.hu portálnak, majd – piaci rést találva - 1998-ban megalapítja és vezeti az AMH hírügynökséget (Arany-Média Hírügynökség), amely speciális, MTI által nem készített hírekre fókuszál. Az újságírói tartalmak mellett terméket fejleszt: újságírói tartalmakhoz szorosan illeszkedő kreatív hirdetési, valamint natív hirdetési megoldásokat tervez, ezzel egyben one-man-showként elindítja az Arany-Média kommunikációs ügynökség reklámkampánytervezői divízióját.

Egykori médiaiskolájának, a KOS Média intézménynek időszakos szemináriumi tanára, ahonnan gyakornokokat is képez az Arany Média Hírügynökségnek (AMH) – többen közülük ma is aktív, elismert szakemberek. Kommunikációs médiamunkái mellett 2005-től a svájci tulajdonú Hartl Haus energiatakarékos készházakat, passzívházakat gyártó márka magyarországi megjelenésének, termékbevezetésének PR-kommunikációs menedzsere; a brand felépítéséért, majd a teljes marketingkommunikációért felel, 2006-tól az energiatakarékos és passzívházak értékesítésért is, majd a márka magyarországi vezetője, képviselője lesz. Közben megválasztják az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat (MAKÉSZ – Magyar Készház Szövetség) alelnökének, marketing vezetőjének.

2011-től ügyféloldalról átáll ügynökségi oldalra. Az Armadillo Kreatív Ügynökség stratégiai tervezője, majd stratégiai vezetőjeként bevezeti és felépíti az ügynökség PR-ját, komplex kampányok tervezését, a social média és influencer üzletágat. Az influencerek.hu ötletgazdája. CSR társadalmi felelősségvállalás programot és reklámügynökségi gyakornoki képzést indít. 2012-től a full service ügynökséggé épített Armadillo operatív igazgatója.

2022-ben visszatér a nevével fémjelzett kommunikációs ügynökségéhez CEO, Head of Business and Strategy pozícióba. 20+ év távlatát követően leporolja a „sajátmárkát”, a digitalizáció előretöréséhez rebrandingeli, és immár Arany Media Digital Agencyként igyekszik jobbá és eladhatóbbá - tenni a világot. Közben elindítja az fmbusiness.hu portált, melynek főszerkesztője és lapmenedzsere.

Elkötelezett CSR-szakember, örömmel csatlakozik „jótett nagykövetként” programokhoz, valódi érzékenységgel tervez, vállal jótékonysági projekteket, érzékenyítő kampányokat.

Ismerősei, pályatársai szerint alkotó, teremtő-megvalósító szakember. Amiben és akiben hisz, azt tűzön-vízen átviszi, megépíti, felépíti, brandingeli.

Az MMI közösséghez is – többek között – ez a motiváció vezérelte.

Egyéb tudnivalók:

A kommunikációs szakember nevéhez fűződnek különböző rendezvények, események teljes körű média- és marketingkommunikációs munkái (Palóc Triatlon, Junior Aerobic EB, Olimpiai Ötpróba, Fertő-Tó kör szupermaratoni- és kerékpárverseny, Himalája expedíció valamint a médiában is fellelhető több száz reklámkampány. Többek között olyan márkákon dolgozott, mint a FIAT, az Alfa Romeo, a Jeep, a ZEISS, a Hoover, a Szegedi Szabadtéri Játékok. Egyik utolsó nagyobb volumenű loveprojektje a Covid előtt indult, majd a Covid alatt újratervezett Hévíz arculati és kommunikációs startégiája, amelyről azt írták az újságok, hogy Hévíz új, fiatalos marketingstratégiája igazodik a változó vendégigényekhez és ahhoz a trendhez, hogy a kúravendégek mellett gyermekes családok is egyre nagyobb számban érkeznek.).

Kiemelkedően fontos szerepet játszik életében a környezetvédelem: a Zöldgömb Sport Klub (kulturális, környezetvédelmi- és sportrendezvények) egyik alapító tagja volt.

Felkéréseknek eleget téve meghívott óraadóként, előadóként örömmel oktatott, osztotta meg tapasztalatát a Metropolitan Egyetemen és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Életében és gondolkodásában fontos szerepet játszik a sport, az egészséges életmód, a jó ügyek felkarolása.

…egy jó specialty kávé mellett pedig szinte bármikor nyitott egy inspiráló beszélgetésre.

Elérhetőségek:

Honlap: aranymedia.hu

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/arany-gabor/

Facebook: https://www.facebook.com/gabor.arany

Twitter: https://twitter.com/gaborarany

Tumblr: https://www.tumblr.com/aranygabor

Telefon: +36 20 535 9096

E-mail: arany.gabor@aranymedia.hu

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!