Németh László

Okleveles mérnök-közgazdász, 25+ év tapasztalattal, üzleti vezetési tanácsadó, interim menedzser, projekt szakember
Ki vagyok?

Németh László vagyok, mérnök-közgazdász, 20 évnél több szakmai tapasztalattal. Üzleti vezetési tanácsadóként vállalati problémákat oldok meg, menedzserek vezetési és szakmai készségeit fejlesztem, interim feladatokat végzek és projekteket vezetek. Értékrendem szerint akkor vagyok eredményes, ha a partnerem a segítségemmel önállóan képes lesz megvalósítani céljait.

Mottóm: FELKÉSZÜLTSÉG – FIGYELEM – BIZALOM.

Mivel foglalkozom?

Vezetési tanácsadás, mentorálás

 • A versenyképesség növelése érdekében fejlesztem a vállalat üzleti folyamatait és szervezetét, automatizálom a munkafolyamatait;
 • Kezelem a változásokat, segítem a vezetői generációváltást;
 • Segítem újra fogalmazni a kollégák pozícióját, feladatát, szükség esetén az új minőségi kollégák kiválasztását;
 • Közreműködök a vállalatirányítási- és minőségirányítási rendszerek bevezetésében;
 • Részt veszek a stratégia alkotási folyamatban;
 • Fejlesztem a vezetők üzleti és szakmai képességeit.

Projekt menedzsment

 • Informatika, irányítástechnika, automatika, biztonságtechnika, villamosenergia, energetika, építőipar és az egészségügy területeken vezetek projekteket.
  (Infrastruktúra építés, termék-, szolgáltatásfejlesztés).
 • Ingatlanfejlesztési, ingatlan üzemeltetési projekteket irányítok;
 • Bérlőképviseletet látok el;

Interim menedzsment

 • Átmenetileg átvállalom gazdálkodó szervezet operatív irányítását;
 • A klasszikus tanácsadói feladatok végzése mellett ilyenkor átvizsgálom, szükség esetén újra tárgyalom az alvállalkozói és a beszállítói szerződéseket, illetve a személyzeti kérdéseket;
 • Optimalizálom a munkaszervezést, a termelési módszert.

Mit csinálok szívesen?

Szeretem átlátni a helyzeteket, keresni a jobbítás lehetőségeit. Jó logikával találom meg a hibákat. Észrevettem, hogy hallgatnak rám az emberek, én pedig szívesen segítek nekik. A munkamódszerem általában a rendszerek megfigyelésén és a résztvevők bevonásán alapul.

Azt tapasztaltam, hogy hogy az érdekeltek aktivizálása a probléma felderítésének és javasolt kijavításának folyamatába jelentősen növeli az elkötelezettséget a bevezetés és fenntartás idejére. Ebből is következik, hogy szenvedélyesen ismerem meg a különböző vállalati értékeket és az ebből kialakult kultúrát, amelyet aztán igyekszem átmenteni a változás utáni időszakra is. Hiszen a cég a sikereit nagyrészt ezeknek az elemeknek köszönheti, jelenlegi karakterét ezek alakították ki. Ha ez előnyös a cég számára, akkor javaslom a megtartását.

Általában a szelíd meggyőzés híve vagyok. Segítek kialakítani a munkatársakban a megfelelő motivációt, a támogató hozzáállást. A vezetés tagjainak készségeit szívesen segítek kialakítani, miközben a szakmai tudásukat is igyekszem bővíteni.

Kedvelem a hatékonyságnövelési feladatokat. A munkaszervezés, a kommunikáció javítása, a folyamatok és a szervezet fejlesztése területén az automatizálásra és a csoportos munkavégzés eszközeire helyezem a hangsúlyt.

Törekszem a rendezett, rendszeres és hatékony munkavégzésre.

Az egy az egyben helyzetekben figyelek a partner terhelhetőségére mind időben mind terjedelemben. Nem megtörni szeretném az embereket, hanem szelíden tanítva fejleszteni, rábírni az elvárt teljesítmény leadására.

A csoportmunka során igyekszem a tervezett, kiszámítható tartalmú és terjedelmű, gördülékeny, határozott vezetésre. Preferálom az egyértelmű feladat leosztást és számonkérést. Szívesen engedek teret az egyéni ötleteknek, kezdeményezéseknek.

A mendzsmentet, olyan board-ként kezelem, amelynek mintha magam is a tagja lennék. Vezetési területenként egyenként foglalkozom a menedzserekkel. Szükség esetén élesben mutatom be a technikák alkalmazását.

Alkalmanként önkéntes munkával bajba jutott embereket támogatok.

A hasonló gondolkodás és célok, a tenni akarás vezettek az MMI mentor-közösségbe, amely számomra a kreativitást megtermékenyítő, alkotó közeget jelenti. Fontosnak tartom a közösségi gondolkodást, és azt a rendezett, összeadott tudást, amelyet mindenki számára elférhetővé teszünk.

Az MMI Szolgáltatás-tervezés témafelelős mentoraként elsősorban feladatmenedzsmenttel, együttműködés fejlesztéssel, válságálló vezetés és szervezet kialakítással foglalkozom.

Legyen segítségedre a tapasztalatom!

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!