Milyen külső közreműködőt hívjak segítségül?

Németh László

MILYEN KÜLSŐ KÖZREMŰKÖDŐT HÍVJAK SEGÍTSÉGÜL?

Egy vállalat életében gyakran előfordul, hogy az eredményes működése érdekében változtatnia kell például a folyamatain, technológiáján vagy akár munkatársai képzettségén. Sokszor ezeket a módosításokat el lehet végezni a belső erőforrásokra támaszkodva. Azonban vannak olyan esetek is, amikor a szervezeten belül nincs megfelelő kompetencia. Ilyenkor azt a piacról kell megvásárolni.

A külső szem objektív, elfogulatlan, és képes az elemzésre egyszerre több nézőpontból is. Felismeri a mintázatokat, tudása és tapasztalata segítségével újabb értékeket tud beépíteni a rendszerbe. Megbízható mélységű elméleti tudása és alapos menedzsment tapasztalata megfelelő személyiséggel párosulva olyan hozzáadott értékkel bír, amely növeli a megbízó versenyképességét.

A külső segítővel problémamentes az elszámolás. A megbízási díján felül nem tart igényt egyéb juttatásra.

Az üzleti eredményesség növelésére alapvetően 3 megoldást javaslok:

ÜZLETI VEZETÉSI TANÁCSADÓ

Üzleti vezetési szaktanácsadót akkor célszerű alkalmazni, ha a vállalkozásnak új céljai, vagy üzleti problémái vannak, esetleg elmarad az elvárt profit. Akkor is segíthet, ha a vállalat vezetőjének nincs elegendő ideje a probléma-feltárásra és kezelésre.

  • azonosítja a problémákat és megoldási javaslatokat tesz;
  • kidolgozza, betanítja és bevezeti a változtatásokat, ellenőrzi azok hatékonyságát;
  • az ellenőrzés tapasztalatai alapján finomra hangolja a rendszert.
ÜZLETI MENTOR

A vezetői eszköztár csiszolásában tud segítséget nyújtani az üzleti mentor. A mentor korábban, mint vállalkozások vezetője, eredményesen megoldott olyan problémákat, amelyek most a megbízónak okoznak nehézségeket.

  • a mentor a tanácsadói feladatok elvégzésén túl egyszerre fejleszti a különböző szintű vezetők vezetési és szakmai készségeit;
  • éles helyzetben együtt végzi a feladatokat a menedzsment tagjaival, vezeti őket, amíg készség szinten el nem sajátítják a tanultakat.
INTERIM MENEDZSER

Az interim vezető segíteni tud egy projekt profi végrehajtásában, vagy egy pozíció átmeneti, mégis színvonalas betöltésében. Az interimmel történő együttműködés jellemzően pár hónaptól néhány évig tart. Az interim olyan csúcsmenedzser, aki azonnal képes felvenni a feladatokat, és azokat sikerre vinni.

Tipikus interim feladat, amikor

  • a szervezetben egy projekt lebonyolítására nincs kompetencia;
  • vagy az egyik menedzser átmeneti ideig nem tud a vállalat rendelkezésre állni;
  • esetleg a vezetői utódlási folyamat befejezéséig kell megbízhatóan intézni a napi ügyeket.

A fenti esetekben a külső szakember alkalmazásával biztosan több pénzt, időt, energiát és munkatársat lehet szerezni/megtartani, mint nélküle. A döntés előtt érdemes számba venni azt a kockázatot is, amelyet a vállalati kompetencia hiányából adódó hibák okozhatnak.

 

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!