Fenntarthatóság és GreenHR

MMI témafelelős beszélgetések

Örvendi Cintia rendezvényszervező interjúja

Nemes Gábor MMI fenntarthatósági és GreenHR mentorral és

Pintér Gábor MMI alapítóval.

Az MMI GreenHR a vállalatok számára ajánlott jövőtudatos szemléletmód a fenntarthatósági fordulat elérése és hosszú távú működés megalapozása céljából, amellyel a folyamatos fejlődés megvalósulhat mind vállalati, mind munkavállalói szinten. Egy állandó módszert és gyakorlatot biztosítunk a HR és a munkatársak közös szemlélet frissítésével, amely:

  • vállalati- és egyéni hatékonyságot eredményez a minőségszemléletek beépítésével,
  • átfogó célrendszert, vezetői- és munkatársi elköteleződést, agilis megvalósítást biztosít,
  • koherens teljesítményértékelést tesz lehetővé, akár a munka-magánéleti tevékenységek összehangolásával is, a célokkal összekapcsolt egyéni felelősségvállalás és a belső motivációk megerősítésével,
  • a gyorsan változó szabályozói- és ökológiai környezethez történő rendszeres megfelelést és gyakorlati megvalósítási útmutatót ad egy egységes keretrendszer használatával, valamint
  • az így megújított értékszemlélethez, tudatosított vállalati értékekhez és megerősített kultúrához illeszkedő hatékonyabb partneri kapcsolódásokat és szorosan együttműködő ökoszisztémát épít.

Az MMI GreenHR szemléletmód gyakorlati elemei a toborzás-kiválasztás, szervezetfejlesztés, vezetőfejlesztés, fenntarthatóság-menedzsment új generációs alkalmazása, valamint a Chief Sustainability Officer (CSO) szerepkör bevezetése, amelyek célja egy folyamatosan tanulni képes, önfejlődő, fenntartható működés támogatása.

A GreenHR egy olyan jövőtudatos szemléletmód, melynek integrálásával a szervezet fenntarthatósági törekvései válnak folyamatossá, rendszer szintűvé, vállalati értékké, a márka elválaszthatatlan részévé, azaz fenntarthatóvá.

A HR szervezeti egység funkciójából adódóan organikusan átszövi az egész szervezetet a toborzási igény felmerülésétől a munkavállalói életciklus végéig. Nem más, mint egy már működő csatorna a változások, a fejlődés, a jövőtudatosság bevezetéséhez. A vállalati kultúráért felelős szervezeti egységen keresztül létrehozott változás garantáltan egyedi, vállalat specifikus megoldás születik.

A Mind Mate Inspiraton GreenHR szakértői mentorcsapata segít leképezni a vágyott szemléletmódot a mindennapi gyakorlatba úgy, hogy az nem csak feladattá, de vállalati értékké váljon. A fenntarthatóság hivatás, mély egyéni és szervezeti elköteleződés. Elsőként dolgoztunk ki egy olyan módszertant és fejlesztési folyamatot, mely a profitszemlélet átalakítása mellett képes figyelembe venni és integrálni a globális fenntarthatósági trendeket.

Az MMI GreenHR eszközrendszer személyre szabott alkalmazása bevált módszerekkel, standardokkal és fejlesztési technikákkal hozza létre a változást a tanuló szervezetekben.

További információt Nemes Gábor MMI elnökségi tagunkkal, Chief Sustainability Officer/HR témafelelős mentorunkkal, valamint Kis Klaudia tréner, szervezetfejlesztő MMI mentorunkkal kapcsolódva, konzultálva kaphat.

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!