Fenntarthatóság és GreenHR

MMI témafelelős beszélgetések

Örvendi Cintia rendezvényszervező interjúja

Nemes Gábor MMI fenntarthatósági és GreenHR mentorral és

Pintér Gábor MMI alapítóval.

Az MMI GreenHR a vállalatok számára ajánlott jövőtudatos szemléletmód a fenntarthatósági fordulat elérése és hosszú távú működés megalapozása céljából, amellyel a folyamatos fejlődés megvalósulhat mind vállalati, mind munkavállalói szinten. Egy állandó módszert és gyakorlatot biztosítunk a HR és a munkatársak közös szemlélet frissítésével, amely:

  • vállalati- és egyéni hatékonyságot eredményez a minőségszemléletek beépítésével,
  • átfogó célrendszert, vezetői- és munkatársi elköteleződést, agilis megvalósítást biztosít,
  • koherens teljesítményértékelést tesz lehetővé, akár a munka-magánéleti tevékenységek összehangolásával is, a célokkal összekapcsolt egyéni felelősségvállalás és a belső motivációk megerősítésével,
  • a gyorsan változó szabályozói- és ökológiai környezethez történő rendszeres megfelelést és gyakorlati megvalósítási útmutatót ad egy egységes keretrendszer használatával, valamint
  • az így megújított értékszemlélethez, tudatosított vállalati értékekhez és megerősített kultúrához illeszkedő hatékonyabb partneri kapcsolódásokat és szorosan együttműködő ökoszisztémát épít.

Az MMI GreenHR szemléletmód gyakorlati elemei a toborzás-kiválasztás, szervezetfejlesztés, vezetőfejlesztés, fenntarthatóság-menedzsment új generációs alkalmazása, valamint a Chief Sustainability Officer (CSO) szerepkör bevezetése, amelyek célja egy folyamatosan tanulni képes, önfejlődő, fenntartható működés támogatása.

A GreenHR egy olyan jövőtudatos szemléletmód, melynek integrálásával a szervezet fenntarthatósági törekvései válnak folyamatossá, rendszer szintűvé, vállalati értékké, a márka elválaszthatatlan részévé, azaz fenntarthatóvá.

A HR szervezeti egység funkciójából adódóan organikusan átszövi az egész szervezetet a toborzási igény felmerülésétől a munkavállalói életciklus végéig. Nem más, mint egy már működő csatorna a változások, a fejlődés, a jövőtudatosság bevezetéséhez. A vállalati kultúráért felelős szervezeti egységen keresztül létrehozott változás garantáltan egyedi, vállalat specifikus megoldás születik.

A Mind Mate Inspiraton GreenHR szakértői mentorcsapata segít leképezni a vágyott szemléletmódot a mindennapi gyakorlatba úgy, hogy az nem csak feladattá, de vállalati értékké váljon. A fenntarthatóság hivatás, mély egyéni és szervezeti elköteleződés. Elsőként dolgoztunk ki egy olyan módszertant és fejlesztési folyamatot, mely a profitszemlélet átalakítása mellett képes figyelembe venni és integrálni a globális fenntarthatósági trendeket.

Az MMI GreenHR eszközrendszer személyre szabott alkalmazása bevált módszerekkel, standardokkal és fejlesztési technikákkal hozza létre a változást a tanuló szervezetekben.

További információt Nemes Gábor MMI témafelelős mentorunkkal kapcsolódva kaphat.

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!