Élj saját nézeted szerint!

Ezt az egyik kedvenc filmemből, az Árvák hercegéből idéztem és a kedvessége mellett a lehetőségek kiaknázásáról is szól.

“Jó éjt, Maine Hercegei, Új-Anglia Királyai!” - Ezt az egyik kedvenc filmemből, az Árvák hercegéből idéztem és a kedvessége mellett a lehetőségek kiaknázásáról is szól. Egy árvaház állandó álomhozó mondata, amelyet minden árva "kisdiák" magáénak érezhet és amelyet a mentoruk plántál beléjük a remény angyalaként (hírnökeként).

A mentor egyfajta szupermentát (lásd Frank Herbert: A Dűne) szerepet tölt be, aki összeköti a múltat, jelent és jövőt a mentoráltak számára, ahogy a Karácsonyi Énekben is megfogalmazódik. Ünnepként fogható fel a ma, a jövőbeli lehetőség és az út is, mert mindegyik szelleme tanít valamit számunkra, ezt a közös magot keressük mindenben.

Charles Dickens - Karácsonyi Ének:

- Meg fogom ünnepelni a Karácsonyt szívemben, és iparkodom egész esztendőben ünnepelni. Élni akarok a Múltban, a Jelenben és a Jövőben. Versengjen bennem ennek a háromnak a szelleme. Nem akarok elzárkózni a tanításaik elől.
(Negyedik strófa)

(Ford.: Benedek Marcell)

Szóval merjünk élni a saját világunk/hitünk szerint és eközben “éljünk a mának” (Carpe Diem), de értékeljük a jövőt és az utat is. E hármasság teremthet csak egységet a lelkünkben.

https://moziplussz.hu/kritika/120/arvak-hercege

Csatlakozz hozzánk!

Kérdezz az életeddel, munkáddal vagy lelki fejlődéseddel kapcsolatban és találj mentorodra!
Segíts tapasztalatoddal, gondolataiddal és járulj hozzá a közösségi gondolkodáshoz!